środa, 26 lutego 2014
poniedziałek, 17 lutego 2014
Z powodzeniem może być daniem jednogarnkowym i jednodaniowym.
wtorek, 11 lutego 2014
Jedna znajbardziej tradycyjnych polskich zup, samkuje niemal każdemu, a propozycji dodatków do niej jest bardzo wiele: jaja faszerowane,krokiety, paszteciki, uszka, diaboletki, kulebiaki...
poniedziałek, 03 lutego 2014
Zdrowa i szybka zupa, przetarta będzie tak zwana zupa-krem.
poniedziałek, 27 stycznia 2014

Schab z kością sklepać niezbyt mocno i posolić, po czym zostawić na 12 godzin w lodówce. Po tym czasie oprószyć mąką i opanierować bułką tartą i jajkiem. Wrzucić na chwilę na patelnię na rozgrzany tłuszcz (smalec albo stopioną słoninę). Gdy się zarumieni, przełożyć do naczynia żeliwnego, szczelnego garnka albo naczynia żaroodpornego. Każdy kotlet przełożyć kawałkiem masła i dusić chwilę w piekarniku. Kotlety są wtedy kruche, wilgotne i bardzo smaczne.

Przepis z Dziennika Zachodniego
wtorek, 21 stycznia 2014
wtorek, 14 stycznia 2014
Bardzo prosty, klasyczny gulasz wieprzowy
wtorek, 07 stycznia 2014
Zimna przekąska którą nie powinno zabraknąć na karnawałowym stole i nie tylko
poniedziałek, 09 grudnia 2013
poniedziałek, 02 grudnia 2013
Karp nadziewany farszem z ziemniaków i szpinaku, pieczony w piekarniku.
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 57
Tagi