Blog > Komentarze do wpisu

AROMATYCZNA ZIMOWA SURÓWKA

Doskonała surówka z kapusty pekińskiej z owocami takimi jak jabłka, pomarańcze i banany.

Składniki:

50 dag kapusty pekińskiej,
2
średnie jabłka,
2 pomara
ńcze,
2 banany,
pół cytryny,
2
łyżki oleju,
sól

Przygotowanie:

kapustę wymyć, dobrze otrzepać z wody i drobno poszatkować. Owoce dokładnie wymyć i wytrzeć. Z cytry­ny
wycisnąć sok. Jabłka obrać, usu
­nąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki i pokroić na mniejsze ka­wałeczki. Banany obrać, pokroić wzdłuż na pół i na półplasterki. Jabł­ka i banany natychmiast po pokroje­niu skropić cytryną, wówczas nie ściemnieją. Wszystkie składniki su­rówki delikatnie wymieszać, posolić do smaku, wlać ewentualnie pozostały sok z cytryny i olej. Jeszcze raz de­likatnie wymieszać i odstawić na ok. l godzinę w chłodne miejsce.

 

Przepis z czasopisma dla kobiet.



czwartek, 27 grudnia 2012, wela2

Polecane wpisy