Blog > Komentarze do wpisu

WĘDZONA RYBA - ZAPIEKANKA

Wędzone ryby nie tylko nadają się na kanapki i pasty, ale także do zapiekanek. Spróbuj!

1 kg ziemniaków

1-2 łyżki natki pietruszki oraz szczypioru

pieprz

5-6 wędzonych śledzi, makreli lub piklingów

masło

WYKONANIE

Ugotować ziemniaki i przygotować z nich puree - dodając posiekaną natkę pietruszki i szczypior. Przyprawić pieprzem. Śledzie, makrele lub piklingi obrać ze skóry i ości. Wysmarować masłem naczynie żaroodporne, układać warstwami puree i rybę. Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Na wierzchu położyć kawałki masła. Zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut.

Przepis pochodzi ze starej prasy. 

 

piątek, 03 lutego 2012, wela2

Polecane wpisy